Skip to content
bild_bo.jpg 

stallet.jpg

 

Bo hos oss 

 

stallet03.jpg

Stallet

Under 2004 uppfördes ett helt nytt stall med plats for 22 hästar. Stallet är modernt, ljust, har mycket bra ventilation och golvvärme i mittgången. Två stora sadelkammare samt en spolspilta finns tillgängligt för alla. Det är inte bara hög standard utan också god service. För den som önskar går det att beställa full service med fodring morgon och kväll, utsläpp samt påklädning av täcke för utevistelse. Strö och foder tillkommer. Självklart finns vi alltid tillhands för konsultation och hjälp.

Utanför stallet finns en upplyst paddock som plogas på vintern men det finns även en picadero (litet ridhus) som kommer att renoveras under 2010 med bland annat speglar. Picaderon är i vårt kalla klimat ett måste för alla kunders trevnad och för att kunna träna. Dels de hästar vi tar emot från kunder men också för utbildning av våra egna.

Alla boxplatser är kontrakterade och hyran betalas i förskott. Vi har stallmöten varje månad där vi går igenom det som kommer på agendan. Alla hästar som kommer till oss måste vara försäkrade.

Hos oss är alla hjärtligt välkomna, oavsett hästras eller ridinriktning. Vi har en bra och avspänd stämning i stallet. Då och då anordnar vi gemensamma aktiviteter där alla kan delta. Som exempel kan nämnas den årliga Hubertusjakten och Familjedagen, då vi bjuder in alla som vill att delta i shower, uppvisningar och tävlingar.

 
Ängstugan
Ängstugan ligger inbäddat mellan norra smålands gröna skogar och Östergotlands vidsträckta slätter. En oas nära den snabbt växande staden Linköping. Under början av 1800 talet fanns här endast ett litet torp och en lada med ängar runt omkring, några höns, en gris och en ko. Här bodde bara en familj som levde på att sälja ägg på torget i stan och att göra dagsverken på en av de större gårdarna i Skeda.

Idag, 200 år senare, bor vi tre familjer på gården. Tillsammans med ca 40 hästar och ett gäng ihärdiga Border Collies. Efter 10-års enträget renoverande förvandlades hönshuset till gästhus, ett nytt stall har byggts med intilliggande bostadsdel, grishuset blev bostadshus och det ursprungliga torpet fick en helt ny fasad.

Som på alla äldre gårdar finns förstås spökhistorier, så även om Ängstugan. Här berättas det om hur man nattetid sett män i grå mantlar samlas i ring och stillsamt samtala varefter en vit hingst uppenbarade sig. Kanske är det samme hingst som setts i det gamla stallet ett flertal tillfällen, alltid i sällskap av en gråspräcklig katt. Så länge spökena håller sig i skinnet så får de gärna bo kvar.
 

hast5.jpg 

 

bo_2.jpg

 

stallet04.jpg