Skip to content
Ängstugan Barockridning

Ängstugans Barockridning

 

 

 

 

Ängstugans Barockridning

 

Ängstugans Barockridning

Utbildning av hästar
Vi rider in unga hästar och vidareutbildar hästar i barockridning och/ eller westernridning samt klassisk dressyr, Doma Vaquera och working equitation. Du kan lämna din häst till oss och vi tar hand om den på ett omsorgsfullt sätt. Alla raser tas emot och vi anpassar givetvis utbildningen efter hästens kapacitet.

 
Utbildning av ryttare
Vi erbjuder dig kurser och privatlektioner i fin miljö med professionell handledning. Vi ägnar mycket tid åt varje enskild ryttare. Hästarna som är av raserna Lusitano, Andalusier (PRE) samt korsningar s k cruzado och våra egna uppfödda hästar (AR-hästar), är snälla och välutbildade i barockridning, akademisk ridning, westernridning, working equitation samt klassisk dressyr. Såväl nybörjare som erfarna ryttare är välkomna! Läs i kalendern för exakta tider!
 
Endagskurs
Om du är nyfiken på vad barockridning, akademisk ridning, westernridning eller working equitation är kan du anmäla dig till någon av våra endagskurser. Kursen startar kl 10 00 med teori. Därefter rider man ett pass på ca 1 tim i paddock. Efter en rejäl lunch kan man på eftermiddagen antingen rida ett pass till i paddock ( ca 1.5 tim) eller gå på en tur och prova hästarna ute. Eftermiddagen avslutas med kaffe. Kursen genomförs vid minst 4 deltagare och högst 10.
 
Tredagarskurs
Här har du verkligen chansen att få lära dig mer om barockridning, akademisk ridning, western respektive working equitation i vacker miljö, med två omsorgsfullt lagade mål mat om dagen samt övernattning på gården! Du blir ordentligt insatt i grunderna och får även möjlighet att prova på den högre skolan. Ridpassen är ca 1.5 tim långa och Alain lägger stor vikt vid pedagogik och personlig instruktion.

Kursen börjar första dagen kl 12.00 då Alain introducerar dig i historiken samt visar den utrustning som används. Därefter är det lunch. På eftermiddagen går vi igenom grunderna i den aktuella diciplinen med Alains teknik. Kvällen avslutas med middag.

Dag 2 börjar med frukost och därefter rider vi ett pass i paddock. Efter lunchen rider vi ett pass till. Man kan antingen rida i paddock eller ute i naturen.
Middag på kvällen.

Dag 3 börjar med frukost och ett ridpass i paddock. På eftermiddagen får du ett ridpass och du får möjlighet att prova rörelser ur den högre skolan. Dessutom får du se på när Alain gör konster med hästarna. Han berättar och visar även hur han tränar sina hästar.
Kursen slutar ca 17.00
 
Rida med garocha
Alain ger från och med i år också kurser och privatlektioner i hur man rider med garocha. Garochan är en lång stav som används för att fösa eller skilja tjurar åt i fält. Garochan används också i uppvisningar. Hästen rör sig runt garochan likt en dans. Det ställs mycket höga krav på lydnad och rörlighet hos hästen och skicklighet hos ryttaren att hantera både garochan och hästen. Kursen ges till ryttare med erfarenhet av barockridning.
 
Privatlektioner
Privatlektioner ges i barockridning, akademisk ridning, westernridning, working equitation  samt i klassisk dressyr året om och kan bokas med kort varsel. Både för nybörjare och erfarna ryttare. From. mars 2005 ges även privatlektioner i voltige
 
Clinics
Alain håller clinics runtom i Sverige. Han visar barockridning på sina Iberiska hästar, håller föredrag om barockridningens historia, visar och ger information om den utrustning som används speciellt till barockridning samt ger lektioner i grupp eller enskilt. Med sin stora erfarenhet av barockridning och hästar i allmänhet besitter han unika kunskaper som han gärna delar med sig av. Clinics kan hållas för t ex en privat tillställning, en ridklubb, en grupp eller en förening och alla raser kan användas i barockridning. Vi tar gärna emot era önskemål om hur clinicen skall se ut
 
Doma Vaquera och Working Equitation
Hästar som utbildas i barockridning har den fördelen att de kan tränas och tävlas i Doma Vaquera samt i Working Equitation.
 
Turridning
Vi erbjuder även turridning på våra snälla, härliga och trygga hästar. Vi rider i vacker skogsbygd , både långa och korta turer. Vi kan högst ta 10 personer samtidigt. Du behöver inte ha ridvana för att följa med på tur, barn över 7 år är också välkomna. Vi erbjuder oss att ta barnens häst som handhäst om de inte är så ridvana. Det finns möjlighet att stanna och fika om det är längre turer. Endagstur med övernattning vid sjö kan också ordnas. Mejla för mer information om längre turer. Alla måste rida med  hjälm!
 

 

 

 

Ängstugans Barockridning

 

 

 

 

Ängstugans Barockridning