Skip to content
bild_bo.jpg 

stallet.jpg

 

Bo hos oss 

 

stallet03.jpg

Ängstugan
Ängstugan ligger inbäddat mellan norra smålands gröna skogar och Östergotlands vidsträckta slätter. En oas nära den snabbt växande staden Linköping. Under början av 1800 talet fanns här endast ett litet torp och en lada med ängar runt omkring, några höns, en gris och en ko. Här bodde bara en familj som levde på att sälja ägg på torget i stan och att göra dagsverken på en av de större gårdarna i Skeda.

Idag, 200 år senare, bor vi tre familjer på gården. Tillsammans med ca 40 hästar och ett gäng ihärdiga Border Collies. Efter 10-års enträget renoverande förvandlades hönshuset till gästhus, ett nytt stall har byggts med intilliggande bostadsdel, grishuset blev bostadshus och det ursprungliga torpet fick en helt ny fasad.

Som på alla äldre gårdar finns förstås spökhistorier, så även om Ängstugan. Här berättas det om hur man nattetid sett män i grå mantlar samlas i ring och stillsamt samtala varefter en vit hingst uppenbarade sig. Kanske är det samme hingst som setts i det gamla stallet ett flertal tillfällen, alltid i sällskap av en gråspräcklig katt. Så länge spökena håller sig i skinnet så får de gärna bo kvar.
 

hast5.jpg 

 

bo_2.jpg

 

stallet04.jpg