Skip to content
felicia_x4.jpg

felicia2.jpg

 

felicia_zatar5.jpg

 

felicia_x.jpg

Feliza Uhrström-Lundmark

Jag fick min första häst när jag var fyra år gammal; en shettis vid namn Polka som idag är stallets äldsta häst. Hästarna har alltid varit en stor del av mitt liv eftersom vi har bott på en gård med många hästar och andra djur.

Eftersom mamma hade verksamhet med islandshästar så var det på dem som jag började rida på allvar. Numera är det stor häst som gäller.

En av mina hästar är en arab som vi fick för inridning eftersom ägarna inte klarade av honom. Det slutade med att jag fick rida in honom barbacka eftersom han hade svårt att acceptera sadeln i början.

Eftersom intresset för djur alltid varit stort så var Vretaskolans djurinriktning ett lätt val. Jag läste även extra kurser inom häst för att få en bredare kompetens. Nu efter studenten jobbar jag på stuteri Lindevik där jag till hösten ska bli seminassistent. Jag kommer även att utbilda mig på Flyinge. Jag har även jobbat hos hopptränaren Li Krog.

På helgerna har jag ridgrupper för barn mellan 4 och 15 år. Jag tycker det är speciellt viktigt att få barnen att tycka att det är roligt att rida och att det skall känna sig trygga med både mig och hästarna. Det jobbet blir lättare eftersom våra hästar varken bits eller sparkas.

 

felicia_zatar3.jpg

 

zatar.jpg

 

felicia_zatar13c.jpg