Skip to content

 

dsc_2248_helene_og_gry.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dsc_8665_niclas_caliento.jpg

 

dsc_0295_junco_ingrid.jpg

 

 

Helene og Gry, Oslo
"Vi kommer igjen og igjen!Nok en gang har vi hatt et 5-dagers opphold hos Alain og Maria. Om fire uker er vi der igjen. Vi tar den lange turen fra Oslo flere ganger i året. Begrunnelsen er enkel: Veldig hyggelig vertskap, mye god mat, og det viktigste, mye topp riding. Hestene er snille, smidige, lydige og utrolig dyktige. Alains timer er aldri kjedelige, det er alltid nye øvelser og bevegelser som skal gjennomføres – dobbelt pasade, piruetter i skritt, trav og galopp, ulike typer volter vi ikke ante fantes (også i alle gangarter), kontragalopp og galoppbytter. Sjenkelvikinger på måter vi ikke ante var mulig. Serpentiner i galopp med seks buer på 35 * 15  meter! Og mange forskjellige mykgjørende øvelser som alle hester har godt av. Selv to gamle "tanter" som oss merker framgang fordi undervisningen og øvelsene til enhver tid er tilpasset vårt ridenivå. Ängstugan med Maria og Alain har våre varmeste anbefalinger!"
 
Susanne och Tomas

"Vi har köpt Quiño en spanjor med många knappar och brokigt förflutet. Vi har vi ägt honom i ett år och med mycket kärlek och socker har han börjat lita på oss. Vi kan lägga honom och sätta honom, spansk skritt uppsuttet, men det fattas en instruktionsbok, tanken mal hela tiden, vad har han varit med om och vad kan han? Vi letade runt i hela Sverige för att se vem som kunde hjälpa oss att finna svaren. Alain blev vårat självklara val, för vi kunde inte finna någon med hans kunskaper. Så vi bokade 4 dagar på Ängstugan. Alain tömkörde Quiño och fick fram både spansk skritt och stegring. Maria tror att han kan gå på bakbenen och vi fick se Quiño gå ett steg framåt. Vi bad Alain rida Quiño,  vi trodde inte våra ögon tillsammans gjorde dom galoppombyten i varje steg. Nu ska vi hem och träna styrka för att återvända till Ängstugan och se vad mer Alain kan plocka fram."

Film där Alain rider Quiño:

 

 
Niclas Albinsson, Linköping

"Att utbilda sig hos Alain och Maria handlar inte bara om att ta ridlektioner. Här får du en djupare förståelse för hur dessa fantastiska hästar verkligen känner och reagerar. Till slut förstår du också hur du ska påverka den med dina hjälper för att hitta det perfekta samspelet, sådär så att hästen blir en del av din egen kropp. Jag har lärt mig att rida hästar, inte att rida en häst."

 

 
Ingrid Leijonhufvud, Linköping

"Jag har tagit lektioner hos Alain och Maria sedan 2004, först i grupp och sedan privatlektioner. Här har jag fått lära mig att utföra rörelser som jag tidigare bara drömt om såsom passage, gallopppiruetter, pesade och courbette. Och detta på fantastiska hingstar med underbart temperament och samarbetsvilja."

 

 

 

gry_o_itano_1.jpg

 gry_o_itano_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dsc_8705_niclas_caliento.jpg

 

dsc_0236_junco_ingrid.jpg